Historiek

De vroegere Fonderie du Lion was sinds 1920 gespecialiseerd in het gieten van EFEL en NESTOR MARTIN verwarmingskachels. In 2017 heeft de FONDERIE DE COUVIN een nieuw leven gegeven aan de gieterij door zich te specialiseren in de productie van wegenisgietwerk en het vervaardigen tegen maakloon van stukken in lamellair en nodulair gietijzer en dit voor middelgroot en groot seriewerk. 

Presentatie

De gieterij produceert wegenisgietwerk in nodulair gietijzer dat voornamelijk bestaat uit deksels, roosters en kolken voor zowel zwaar verkeer als voor parkings en voedpaden.

Wij vervaardigen ook volgens plan van de klant stukken in lamellair en nodulair gietijzer voor straatmeubilair, onderdelen voor kachels en diverse andere toepassingen.

Wij hebben een eigen studiebureau en modelmakerij en kunnen u bijstaan bij het ontwerp van de meest efficiënte en economische gietvorm volgens uw gepersonaliseerd design en dit voor zowel grote als kleine series in verschillende kwaliteiten gietijzer.

De SA FONDERIE DE COUVIN is een Belgisch bedrijf gevestigd in Couvin op een site van 60.000 m² waarvan 8.000 m² overdekt. 

Wij geven voorrang aan kwaliteit en perfecte afwerking van alle stukken die uit onze fabriek komen.

HET BEDRIJF

CONTACTEER ONS: +32 (0) 60 349 224

FONDERIE DE COUVIN SA - Rue du Lion, 11 - 5660 Frasnes-lez-Couvin - BELGIQUE